Vier de kerst met

"Do It Yourself kerstkaarten"


Er zijn verschillende activiteiten die voorafgaand aan de kerst gedaan worden waarmee jij en je gezin al goed in de stemming kunnen komen! Bijvoorbeeld het zelf maken van de kerstkaarten. Hoe leuk om dit samen te doen! Voor kinderen is het ook leuk om hun creativiteit te testen én toe te passen! Op deze manier is iedere kerstkaart nóg specialer...De leukste adve
ntskalenders

Iedere dag een cadeautje open maken, wie wil dat nou niet?! Met een adventskalender is het in de maand december iedere dag feest! Want iedere dag mag er een cadeautje uitgepakt worden. Deze kalenders heb je voor zowel kinderen als volwassenen! Je kan ervoor kiezen om een adventskalender te kopen, ook kun je net als de kerstkaarten zélf deze kalender maken. Op deze manier heeft jouw kleine iedere dag een traktatie en hoef je, je met kerst wat minder zorgen te maken over de cadeautjes voor jullie kleintjes.

To do: Kerstshow 2019

Een kerstshow in drie woorden; sfeer, inspiratie en shoppen! Dit jaar zijn er op verschillende locaties binnen Nederland kerstshows waarbij entertainment ook aanbod komt! Voordat de kerst echt begint is het fijn om inspiratie te krijgen over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van decoraties!


Binnen Nederland zijn er ongeveer 550 tuincentra met ieder een eigen kerstafdeling. Deze kerstshows worden meestal gehouden bij een tuincentra, waarbij je op locatie ook de items kan kopen die tentoongesteld worden! Hoe handig én leuk is dat!!

Ook kun je er voor kiezen om onze buren met kerst te bezoeken. Duitsland staat namelijk bekend als hét kerstland! Wij hebben een overzicht gemaakt met de tofste en bekendste kerstmarken waar je eigenlijk een keertje langs moet gaan! Het team van Happybee heeft voor jou een top 5 samengesteld.


* Dresden: Deze kerstmarkt bestaat sinds 1434 en heeft iets speciaals. Naast dat het kerstmarkt is, worden er ook festivals georganiseerd om het event nóg specialer te maken!

- Wanneer: 21 november t/m 30 december 2019


* Keulen: Deze kerstmarkt is wereldwijd erg bekend! De gerechtjes en drankjes die bij verschilende kraampjes worden verkocht zijn vooral biologisch gecertificeerd. Zo wordt ook aan het milieu en dier gedacht tijdens dit event!

- Wanneer: 26 november t/m 24 december 2019.* Berlijn: Deze stad heeft ieder jaar maar liefst 26 kerstmarkten, zo ook in 2019. Genoeg keuze dus! De verschillende kerstmarkten hebben een middeleeuwse sfeer en maken het voor kinderen ook leuk om dit te ontdekken!

- Wanneer: 23 november t/m 31 december 2019


* Hamburg: In deze stad zal alles in de maand december verlicht zijn en in het teken staan van kerst! Net als alle andere kerstmarkten vind je hier de lekkerste hapjes en drankjes en is de sfeer fantastisch!

- Wanneer: 26 november t/m 30 december 2019


Tips voor het kerstdiner op school:


Naast het kerstdiner thuis is er vaak ook op school een kerstdfiner, waarbij iedereen iets lekkers mag meenemen. Soms raak je van al die verschillende traktaties en ideeën de draad kwijt en heb je inspiratie nodig. Het kookteam van Happybee heeft verschillende ideeën verzameld, waar iedere papa of mama blij wordt!

Tijdens het kerstdiner

Tijdens het voorbereiden van het kerstdiner van de papa's en mama's is het fijn als de kinderen onder de pannen zijn en dat de ouders zich kunnen focussen op de gerechten die ze gaan maken! Houd je kinderen op dat moment 'bezig' met iets wat zij erg leuk vinden om te doen. Knutselen is hier een oplossing voor, hoe leuk is deze 'kerstboom' gemaakt van handjes...?!